OriToive

Pyöräilykauden 2006 kisatapahtumia

Toiveen avoimet MTB Enduro mestaruuskilpailut 14.10.2006
(17.10.2006 Rauli)

Toiveen avoimet mtb-enduro mestaruudet ratkottiin 14.10.2006 Orimattilan keskustan tuntumassa. Keli oli kostea ja kivet ja juuret melko liukkaita. Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin Rauhalan metsikössä Arolantien takana. Toinen EK kierteli Virkkeen mäessä Jokelassa. Kolmas, reitin teknisin EK sijaitsi Lintulassa Koivulan ja Lintulan  alueilla. Neljäs ja viimeinen EK ajettiin Jymylinnan mäellä.

(27.09.2006 Rauli)

Toiveen pyöräilijöiden menestys jatkui kuluneella kaudella odotetusti 23.9. Hyvinkäällä päättyneessä MTB-endurocup:ssa. Uutta tänä kesänä oli nuorten alamäkiajokuskien hieno menestys.

Polkupyörä-endurossa Toiveella on ollu jo pitään vahva edustus ikämiesten ja naisten sarjoissa. Tänä vuonna Ismo Kärkelä voitti tulokaskaudellaan Toiveen ensimmäisen SM-mitalin MTB-enduron nuorten sarjassa. Etenkin ajotekniikka kehittyi kesänmittaa rutkasti ja ensi kaudelta onkin odotettavissa aina vaan vauhdikkaampaa menoa. Toinen Toiveen SM-kultamitalisti oli viimevuosien tapaan M50 sarjassa Pauli Turpeinen. Molemmat kultamitalistit olivat sarjoissaan sen verran ylivoimaisia, että cup voitot olivat ratkenneet jo ennen Hyvinkäällä ajettua finaalia.

M40 sarjassa suomenmestaruus meni ensikertaa vuosiin jollekin muulle kuin Toiveen Hannu Kormanolle, joka jätti kuluneen kauden kisat ajamatta talven ja kevään loukkaantumisten takia. Tänä vuonna M40 sarjan ylivoimainen voittaja oli Ari Moisio Espoon MTBCF:stä. Moisio voitti kauden kaikki kisat. Kakkos ja kolmossijoista Toiveen Ismo Saari ja Harri Saarinen kävivät ennennäkemättömän tiukan kilpailun. Ismo ja Hape voittivat toisiaan ristiin ja loppupisteet menivät tasan. Tasapisteissä parempi sijoitus tai kummalla niitä on enemmän ratkaisee, mutta kun molemmilla oli yhtä monta kakkos sijaa jouduttiin katsomaan kilpailujen osanottajamääriä joiden mukaan sijoitukset rankattiin. Tälläkertaa Ismo oli lopputilanteessa vahvemmilla ja voitti hopeaa.

Naisten endurosarjassa voittaja Outi Marttila (MTBCF) oli myös ylivoimainen voittaen kaikki kauden kilpailut. Toiveen Henna Saarinen kamppaili itsensä toiseksi käyden kisaa lähinnä Halikko HCMB:n Paula Oksmanin kanssa.

Alamäkiajossa koko Skofeltin veljessarja ajoi erittäin hienosti kauden kisoissa. Valtteri SM cup:ssa M14 sarjan kolmanneksi erittäin niukalla erolla kakkospaikkaan. Hopealle sijoittumisen esti lähinnä murtunut käsi, jonka vuoksi Valtteri ei päässy osallistumaan cup:n finaaliin. M18 sarjassa Hermanni ajoi neljänneksi. Hyvä saavutus ja motivoi varmasti jatkossa, etenkin kun pystyi nyt jo vastaamaan sarjassa edelle jääneiden vauhtiin varsin hyvin. Nuorimman eli M10 sarjan epävirallisen mestaruuden voitti Santeri Skofelt.

Erityiskiitos koko pyöräilyjoukkueelta Jari Laitiselle hyvästä kaluston huollosta ja palvelusta, joka on ollut auttamassa jälleen menestykselliseen kauteen.

DH SM/PM Levillä
(28.07.2006 Rauli)

HemppaLevin alamäkiajoviikonloppuna 21-22.7.2006 ratkottiin SM- ja PM-titteleitä, jossa Toiveen nuori DH-joukkue menestyi kerrassaan loistavasti. Hermanni Skofelt (M18) ajoi perjantain SM-kisassa neljänneksi. Hemppa oli M18 sarjan ensimmäisen laskun nopein, mutta toiseen laskuun piikkipailalta lähdettäessä yritystä saattoi olla jo hieman liikaakin ja laskun loppuosassa tuli kaatuminen. Hemppa loukkasi kaatumisessa sormensa, minkä vuoksi ei pystynyt osallistumaan enää lauantaiseen PM-kisaan.

Toiveelaisten parhaat ajot osuivat muutenkin perjantain SM kisaan. M-14 sarjassa Valtteri Skofelt ajoi hienosti SM hopealle. Santeri Skofelt ajoi myös M-14 sarjan SM-kisassa viidenneksi, vaikka ikää hänellä on vasta 10 v. Lauantain PM:ssä nuorin sarja oli M-16, joten Valsu ja Santtu joutuivat ajamaan sarjaporrasta vanhempien mukana. Valsu sijoittui tässä sarjassa 7:nneksi ja Santtu 11:sta. Nuorimpien sarjoissa lauantain kisa ei PM arvostaan huolimatta kerännyt muita kuin suomalaisia osanottajia.

Tahko MTB-maraton
(02.07.2006 Rauli)

Toiveelaisia on osallistunut Tahkon MTB-maraton tapahtumaan Nilsiän Tahkovuorella jo kuuden viimevuoden ajan. Toisinaan osa ajajista on ajanut  Lahtelaisen Mc Krampin joukkueessa, kuten tänä vuonna ensimmäisenä Toiveelaisena 120 km matkan kiertänyt Jari Laitinen. 120 km:n maastopyörämaraton on erittäin haastava. Tänä vuonna matkan voittaja Paavo Hiltunen käytti aikaa reitillä 6.32. Reitti oli jonkin verran helpottunut ja nopeutunut aiemmasta, kun tieosuuksia oli lisätty alkumatkalle ja pahimmat kohdat poluillakin ovat suuren osanottajamäärän myötä kuluneet ja tasoittuneet vuosien varrella.

Laitinen ei lähtenyt rankalle matkalle hölmöilemään, vaan kokeneena yhden kierroksen (60 km) kävijänä osasi jaottaa vauhtinsa hyvin. Mc Krampin neljän miehen porukassa (Jari Marttila, Miko Kaapu, Ossi Tuominen, Jari Laitinen), miehet tuntien huumoria riittää ja varmasti siitä sai lisäpontta pahimmissa kohdissa, kun krampit ja väsymys alkoivat painaa toisen kierroksen alkupuolella. Laitinen kertoi keskeytyksenkin käyneen mielessä juuri toisen kierroksen alkupuolella, mutta sinnittely kannatti ja maaliin päästiin varsin hyvä voimaisena. Loppulaskussa oli syytä olla varovainen, mutta sen jälkeen irtosi vielä pieni loppukirikin. Pyörät pelasivat koko porukalla ilman murheita, paitsi Laitiselle sattunut rengasrikko ensimmäisellä kierroksella. Rengas saatiin kuitenkin korjattua eikä häirinnyt matkantekoa enempää. Laitisen (ja Mc Krampin, "Kun mikään ei riitä"  -joukkueen) aika oli 10:04.

Orimattilasta oli myös toinen 120 km:n ajaja Jyri Ansa. Hän selvitti matkan kokeneena Tahkon kävijänä aikaan 10:53:57.

Toiveen 60 km:n ajajista nopein oli Ismo Saari 3:34:34. 60 km:n matkan voitti MTB maailmancup rankingissä 10 joukkoon kuuluva Eero Jäppinen todella kovalla ajalla 2:40:05, jättäen toiseksi tullutta Viron Tiimo Tönissonia yli 21 minuuttia.

Toiveelaisista toiseksi nopein oli tahkon ensikertalainen, nuori Ismo Kärkelä ajalla 3:47:34. Kärkelästä noin minuuttia myöhemmin maaliin saapui tyhjällä takarenkaalla Rauli Saarinen. Rengas hajosi noin 7-8 km ennen maalia. Kun vararenkaastakin hajosi venttiili korjausta hätäillessä oli loppu ajettava tyhjällä renkaalla. Harri Saarinen ennätti maaliin myös alle neljän tunnin. Hape on Toiveelaisista kokenein Tahkon kävijä ja saavutti Tahkon Suurmestari tittelin osallistuttuaan 5 kertaa tapahtumaan. Hapen jälkeen toiveelaisista maaliin saapui Vesa Saari 5:11:45.

Henna Saarinen koki myös rengasrikon viimeisen noin kilometrin mittaisen laskun alkupäässä. Hennalta puhkesi eturengas, joten alas oli tultava taluttelemalla. Maaliin 60 km:n matkalta kuitenkin tultiin ajassa 5:39:11.

60 km:n reissulla oli kolme vasta hiljattain maastopyöräilyn aloittanutta toiveelaista, jotka kaikki selvisivät vähäiseen maastopyörätaustaan nähden matkasta erittäin hienosti. Petri Ahokas oli maalissa ajassa 5:43:40 vailla huolen häivää. Hannu Varpio ja Karoliina Bojers taittoivat matkaa enimmäkseen yhdessä. Hannun aika 6:35:46 ja Karoliinan 6:45:42. Hienot suoritukset! Matkantekoa Karoliinalla ei ainakaan helpottanut pieni flunssan poikanen ja jännetulehdus jalassa.

Juniori-ikäinen Lassi Laitinen ja Ulla Laitinen osallistuivat 25 km:n retkisarjaan.

Päijät-Hämeen maastopyörä-cup Orimattilassa
(21.06.2006 Rauli)

Toive järjesti Päijät-Hämeen maastopyörä-cup:n ensimmäisen osakilpailun Ämmäntöyräällä. Reitti helposti ajettavaa Ämmänäyrään kangaspolkua ja mukana myös muutama lyhyt latupohjaosuus. Keli oli helteinen.