Kausi 2004

Toiveen avoimet maastopyöräenduromestaruuskilpailut 8.10.2005.
    (8.10.05 Rauli)

Toiveen avoimet mtb-enduromestaruuskisat ajettiin Orimattilassa pururadan ja Ämmänäyrään kangasmaastoissa lämpimässä ja aurinkoisessa syys-säässä.

Ratamestari Jari Laitinen oli löytänyt mukavia polkuja erikoiskokeille, jotka sopivat hyvin uusillekin harrastajille. Erikoiskokeita oli neljä kappaletta. EK1 ja EK2 olivat sama polku kahteen suuntaan ajettuna. Pituutta noin 1,7 km. EK3 ja EK4 Ämmänäyräällä samoin kahteen suuntaan ajettuna noin 2,9 km. Kun 1-2 ja 3-4 siirtymät jäivät lyhyiksi pidennettiin 2-3 siirtymää ajamalla Kalliojärven kautta. Kilpailusarjoja oli kaksi. Pro sarja niille, jotka olivat kilpailleet mtb-endurossa aiemmin ja Tour aloittelijoille.

Endurossa kisareitit ovat enimmäkseen vain yhden pyöräilijän vetäviä uria. Lähdöt tapahtuvat väliaikalähtöinä. Lähtöjärjestys muodostui 'ylituomari' Hapen laatiman etukäteisarvion/aiemman kisamenestyksen mukaan. Arviolta nopeimmat lähtivät ensin, jolloin ohitustilanteet polulla jäivät vähemmälle.

Tilanne voiton suhteen näytti kilpailun kuluessa pitkään avoimelta, kun ennakkosuosikki Hannu Kormano kärsi vielä hieman moottoripyörällä hankitusta polvivaivasta ja siitä seuranneesta ajotauosta. Maalipaikoilla kuultiinkin monenmoisia spekulaatioita, mihin juuri hävitty sekunti oli tuhraantunut. Isompia kaatumisia tai tekniikkamurheita ei tälläkertaa tainnut kenellekään sattua. Pieniä harhaanajoja taisi muutamille tulla, kun merkinnät poikkesivat jonkin verran totutusta ja etenkin uusilta ajajilta merkinlukutaito kovassa ajossa on vasta harjaantumisasteella. Reitin- ja merkinlukutaito kuitenkin kuuluu lajiin oleellisesti ja niitä on helppo harjoittaa osallistumalla kisoihin useammin.

Kisan jälkeen lämpisi kerhokopin sauna ja SM-enduromenestyksen kunniaksi nautittiin mitalikahvit täytekakun kera.

(19.9.2005 Rauli)

Toive oli jälleen kauden 2005 aktiivisin maastopyöräenduroseura Suomessa. Aktiivisen osallistumisen ohella Toiveelaisille tuli myös menestystä. M-50 sarjassa Toiveen Pauli Turpeinen voitti kaikki osakilpailut ja cup:n ylivoimaisesti. M-40 sarjassa Hannu Kormano jatkoi jo totuttuunkin tapaan voittamalla cup:n ja kaikki ajamansa viisi osakilpailua. M-40 sarjan kakkonenkaan ei ollut yllätys - Harri Saarinen on tuttu näky kakkospalkintopallilla. Hollolan kilpailussa debyyttinsä enduroon tehnyt Henna Saarinen innostui lajista ja kiersi sitkeydellä koko loppu sarjan läpi. Palkintona naisten sarjan SM hopeaa. Naisten sarjan voitti odotetusti Team Tazzan (Rovaniemi) Kaisa Härkönen.

SM-cup:n päätöskilpailu ajettiin Kangasalla 18.9.2005 viileässä ja vettä vihmovassa kelissä. Miesten yleisen eli Pro-sarjan voitti Vaasan Sauli Hjerppe. Sauli voitti viimeisen kilpailun lähes näytöstyyliin ja nappasi myös SM-kultaa. Viimevuoden mestari Team Tazzan Janne Ukkola sijoittui tämän vuoden Cup:ssa toiseksi, mutta Kangasalan kilpailussa oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Cup:n kolmas sija jaettiin, jo useamman vuoden cup:n kärkipäässä keikkuneen Team Tazzan Petri Kilpamäen ja hienosti ajoaan kauden loppua kohti kohentaneen Henri Ojalan kesken. Nuorten sarjan SM-cup:n voitto meni myös Vaasan seudun MTB:n Toni Ketelälle. Ketelä voitaneen nimetä kauden tulokkaaksi, sen verran hyvään vauhtiin mies pääsi.

Kauden päätöskilpailun yhteydessä Toiveen oli aika luovuttaa parhaan joukkueen kiertopalkinto eteenpäin. Palkinnon sääntöihin kuuluu, että sen saaja päättää seuraavalla kaudella kenelle luovutetaan ja millä perustein. Kiertopalkinto oli menossa vasta toista kertaa jakoon, kun Toive oli viimevuonna ensimmäinen palkinnon saaja, joten tälläkertaa painotettiin pidempiaikaista enduron hyväksi tehtyä työtä. Parhaan joukkueen palkinto annettiin Rovaniemen Team Tazzalle. Team Tazza on pitkistä kilpailumatkoistaan huolimatta aktiivisimpia ja menestyneimpiä endurojoukkueita. Joukkueen vuosien varrella järjestämät kilpailut ovat keränneet aina erityistä kiitosta. Joukkueessa on tehty esimerkillistä työtä lajin kehittämiseksi.

• Toiveen MTB kuulumisia 10.7.2005
      (Rauli)

Toiveen maastopyöräilijäjoukko on kiertänyt enduro-kilpailuja ahkerasti. Joukkueen kokoonpano on vaihdellut jonkin verran eri kilpailuissa, mutta aktiivisin porukka on ollut hyvin koolla. Ilahduttavasti on ollut uusia ajajia kokeilemassa lajia numerolapun kanssa ja ilman. Enduro-cup:n kilpailut ovat eripuolilla Suomea ja samalla paikalliset maastonpiirteet värittävät kilpailureitistöä. Kilpailu pysyy jännittävänä loppuun saakka, kun hieman eri tyyppiset kilpailijat voittavat kisoja ristiin. Harrastelijoille cup tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet päästä ajelemaan, kun kotinurkkien polut alkavat käydä liiankin tutuiksi.

Enduro-cup:n M-40 sarjassa Toiveen Hannu Kormano jatkaa voittokulkuaan lyömättömänä, vaikka Hollolan teknisesti hieman helpommalla reitillä joutuikin antautumaan muutamalla EK:lla. Kauden ensimmäisessä ja teknisimmässä endurokilpailussa Hannu oli kaikki sarjat huomioiden koko porukan kolmanneksi nopein, häviten vain Vaasan omille pojille Sauli Hjerpelle ja 18 vuotiaalle Toni Ketelälle. Espoon kalliovoittoisella ja vaikeasti merkattavalla sprinttireitillä Hannulle sattui pieniä harhaanajoja ja voittomarginaaliksi jäi vain 1 sekunti. Harri Saarinen jatkaa myös M-40 sarjassa tasaista vääntöään heti kuningasta seuraavassa porukassa.

M-50 sarjassa kauden kaikki voitot ovat menneet Toiveen uudelle tulokkaalle Pauli Turpeiselle. Naisten sarjassa palkintosijoja on tullut Hanna Tommolalle Vaasassa kakkos sija ja Henna Saariselle Espoossa kolmos sija. Hannalta on jäänyt Vaasaa lukuunottamatta muut kilpailut ajamatta. Henna osallistui ensimmäistä kertaa enduroon Hollolassa. Espoossa kaatumisesta ja ruhjeista huolimatta maaliin ajaneelle Hennalle pokaali oli varmasti mukava kotiintuominen. Hollolassa Salla Näveri ajoi ensimmäisen endurokilpailunsa - kommentit kisan jälkeen olivat oikein positiivisia, joten eiköhän Salla nähdä vielä muulloinkin enduro-tapahtumissa.

Tahkon MTB-maratonilla 2.7.2005 oli totuttuun tapaan mukana myös muutamia toiveelaisia: Rauli, Lade, Henna ja Hape 60 km:lla. Tai Hape starttasi vain muodon vuoksi kun flunssa pääsi iskemään. Tahkon MTB-maraton on kasvanut vuosivuodelta ja on nykyään Suomen suurin pyöräilytapahtuma. Loistavasti toimiva ja aivan uniikki tapahtuma hienoissa maastoissa.

• Järvisafari
      15.3.2005 Rauli

Kauden 2005 alkuverryttelypäivä lauantaina 23.4.2005 klo 10:00.
      Orimattilan Järvikylässä, Niemisten mms:n talolla, Luhtikyläntie 572.

TERVETULOA MUKAAN! Jos tunnet vetoa rämpimään orimattilalaisiin järvimaisemiin yhdessä Toiveen ja McKrampin maastopyöräilijöiden kanssa.

Vähintään kaksi safarilenkkiä, joista voi valita kunnon ja tunnon mukaan.
      Lenkille lähtö klo 10. Ei pyöräilypakkoa, muunlainenkin liikkuminen omaan tahtiin mahdollista upeissa järvimaisemissa.

Rantasauna lämpimänä koko päivän, uintimahdollisuus Kyläjärvessä.

Päivälliseksi kinkkukiusaus kahdella salaatilla. Aterian yhteydessä ruokajuomana kotikalja, maito sekä vesi, muunlaiset haluamasi juomat tuo mukanasi. Illemmalla pullakahvit sekä hiukopalaa.

Hard nocking by Laulu- ja soitinyhtye NaakkaLoppuillan vauhdikkaasta palautumisesta vastaa Nok nok hard rock band NAAKKA (rumpalina Tahko MTB 2005 kisamaskotti Ozzi) , sekä dj. Pete

Yöpymismahdollisuus: runsaasti neliöitä lattiamajoitukseen omilla varustuksilla. Aamiainen aamulenkkeineen kuuluu hintaan ;-D

Ateriamaksu 10 € / hlö ”täysihoito”, paitsi poikkeavat ruokajuomat sekä illan drinkit.

Sitovat ilmoittautumiset sunnuntai- iltaan 10.4. mennessä sähköpostilla Hapelle tai Hennalle.
      Tiedoksi tarvitaan mahd.ruokarajoitteet, sekä iltamenoon osallistujat / yöpyjät.