V- ja U- seura Orimattilan Toive ry

MaasToByöräily (MTB)
päivitetty 15.3.05
<- pääsivu

OriToive

Kilpailut 2004
-
Turun enduro
-
Kangasalan enduro
-
Vaasan enduro
-
Halikon enduro
-
Tahko mtb-maraton
-
Lahden enduro
-
Rovaniemen enduro
-
Heinolan enduro
-
Talviendurot

Maastopyöräilykausi 2004


Orimattilan Toiveen maastopyöräilijöiden suosikkikilpailuja ovat kauden 2004 aikana olleet etenkin enduro-cup:n kilpailut ja Tahkon MTB maraton. Lisäksi Finlandia maastopyöräilyssä on nähty joitain toiveelaisia mukana kuten myös perinteiseen tapaan Lohjan 24 tunnin ajossa. Toive - vuden 2004 suomen suurin enduroseura saavutti myös neljä maastopyöräenduron suomenmestaruus mitalia.

 • Enduro-cup 2004 kilpailut
  22.2. Hyvinkää, 29.2. Helsinki, 8.5. Heinola, 29.5. Rovaniemi, 13.6. Lahti, 18.7. Halikko, 8.8. Vaasa, 21.8. Tampere, 11.9. Turku.

 • Endurokauden 2004 päätös Turussa.
  13.9.2004 Rauli

  Maastopyöräenduro-cup kruunattiin päätökseensä Turun perinteisellä sprintti endurolla. Turussa päästiin ajamaan lämpimässä poutakelissä. Reitti oli suurelta osin kovapohjaista ja vauhdikasta kalliota ja kivikkoa muutamilla pehmeämmillä kohdilla höystettynä. Kilpailun jälkeen jaettiin Cup:n palkinnot, jonka tiimoilta toiveelaisilla riitti säpinää. Neljä Toiveen ajajaa sijoittui cup:n palkinnoille.

  Cup:n palkintojenjaossa Pro-sarjan voittajalle Kouvolan Pyöräilijöiden Janne Ukkolalle luovutettiin täysjoustomaastopyörä. Cup:n kakkostila oli varmistunut jo Kangaslan kisassa VsMTB:n Sauli Hjerppelle. Kolmostilan ratkaisi hyväkseen Turun kilpailussa rovaniemeläisen Team Tazzan Petri Kilpamäki ajettuaan kilpailun neljänneksi. Janne Ukkola oli Turun kilpailun selvästi nopein. Kakkostila meni Sauli Hjerppelle ja kolmanneksi ennen kilpamäkeä maaliin ehti MTBCF:n Aki Romppanen.

  Naisten sarjan ykköspytty oli jo Kangasalan kisan jälkeen merkitty Toiveen Hanna Tommolalle. Hanna lähti kuitenkin maistelemaan Turun polkuja. Ajo ei tälläkertaa sujunut ihan totutulla tavalla ja kisan kakkostilasta huolimatta eroa Turun kilpailun voittaneeseen Team Tazzan Kaisa Härköseen tuli runsaasti. Kaisa oli cup:n loppupisteissä toinen. Kolmanneksi sekä cup:ssa, että Turun kilpailussa ajoi CCH:n Leena Piira.

  M-40 sarjassa Hannu Kormano, Harri Saarinen ja Jari Laitinen valloittivat cup:n kolmoisvoiton. Hannu on voittanut kauden kaikki osakilpailut Vaasan väliin jätettyä kilpailua ja nyt harhaanajon seurauksena tullutta keskeytystä lukuunottamatta. Jari jäi Turun kilpailun hännille, kun ajo ei kulkenut jalkojen jumittaessa. Maaliin ajo kuitenkin toi riittävästi pisteitä varmistamaan cup:n kolmostilan. Harrille yleisin sijoitus endurokilpailuissa lienee ollut kakkostila - niin kävi nytkin sekä päätöskilpailussa, että kokonaistilanteessa. Kisavoiton vei Turun oma Reijo Sinisalo, joka kaikki ajajat huomioiden oli Turun kilpailun toiseksi nopein Pro-sarjan voittajan jälkeen.

  Toiveelle lahjoitettiin ensimmäisenä parhaan joukkueen palkinto vuodeksi. Toive on ollut endurosarjan suurin joukkue. Kehuja saatiin myös hyvästä endurohengestä, johon kuuluu ainainen valmius auttaa pulaan joutuneita kavereita. Toiveella oli kauden yhdeksässä endurokilpailussa mukana 12 ajajaa. Kaikkiaan toiveelaiset tekivät 63 ajosuoritusta, joista vain yksi keskeytys. Kaikkiaan Pro sarjassa pisteille ajoi 54 ajajaa, naisissa 14 ja M-40 sarjassa 24. Suurimman osanottaja määrän kauden kilpailuissa keräsi Hollolan enduro, jossa ajajia oli mukana noin 90.

  Tulokset: EBA


 • Hannu ja Hanna varmistivat endurocupin luokkavoitot.
  30.8.2004 Rauli

  Kangasalan enduro ratkaisi cup-voittajat juniorien luokkaa lukuunottamatta ennen viimeistä Turun osakilpailua. Ylivoimaisin voittaja on M40-sarjassa Hannu, jolla ainoa pistemenetys tähän mennessä on tullut Vaasan kisan jättämisestä väliin. Hanna varmisti Kangasalan kakkos sijallaan naisten sarjan voiton. Toiveella on M40 sarjassa kaksoisvoitto varma, koska myös Hape on pisteissä muiden tavoittamattomissa. Ladella on vielä mahdollisuudet M40-sarjan kolmostilaan. Pro-luokan voittaja on KoPy:n Janne Ukkola ja kakkonen VsMtb:n Sauli Hjerppe.

  Kangasalan maasto sai runsaasti kehuja. Kisan aikana ei satanut, mutta reitiltä löytyi kuraa yhä runsaasti. Reitti koetteli ajotekniikkaa ollen samalla fyysisesti raskas.

  Tulokset: EBA


 • Vaasan kivikot koluttu
  10.8.2004 Rauli

  Vaasan erittäin tekniset polut käytiin ajamassa helteisessä kelissä. Toiveelaisten enduroviikonloppu käynnistyi jo perjantaina illalla kisapaikalle matkustamisen muodossa. Lauantaina reittejä ajettiin läpi välillä huilaillen. Sunnuntaina ajettiin itse kilpailu.

  Aloittelijoille ja vähemmän teknisille kuskeille reitti tuotti varmasti vaikeuksia ja pyörää joutui välillä työntämään ja kantamaan pahimpien paikkojen yli. Toiveelaisilta reitti sai kuitenkin enimmäkseen positiivisia lausuntoja. Posisitiivisuus näkyi myös tuloksissa. Hanna otti ensimmäisen kesäkilpailun voittonsa. Hape on totuttu näkemään usein palkintojen jaossa, mutta M40 sarjan voitto oli kuitenkin ensimmäinen. Ladekin ajoi hienosti M40 sarjan kakkoseksi. Cup tilanteissa Hanna vahvisti asemaansa naisten sarjan kärjessä ja M40 sarjassa Hannu, Hape ja Lade pitävät kolmois johtoa. Hannu jätti Vaasan kisan väliin, vaikka maaston puolesta reitti olisi ollut varmasti juuri ominta Hannun enduropolkua. Hapen ykköspalkinto tarkoitti samalla myös, että voitto ei mennyt Hannulle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2001.

  Ilman ongelmia kisasta ei selvitty. Hanna joutui tukalaan paikkaan kaaduttuaan ja loukattuaan lievästi jalkaansa toiseksi viimeisellä EK:lla. Lade runnoi etuvanteensa soikeaksi EK5:llä, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan loppuun. Antti viihtyi teknisessä maastossa erittäin hyvin ajamalla Pro-luokan 11:nneksi huolimatta siitä, että takavaihtaja vääntyi EK4:llä kaatumisen yhteydessä ja kolme viimeistä EK:ta joutui ajamaan vain yhdellä takarattaalla. Raulilla ei ollut teknisiä ongelmia, muuten kuin ajotekniikassa ja parhaat pätkäsijoitukset tulivat enemmänkin juosten kuin ajaen.

  Pro-luokan voittoon ajoi KoPy:n Janne Ukkola. Kakkoseksi ajoi ratamestarinakin toiminut Vaasan oma Sauli Hjerppe. Pari on myös kokonaistilanteen kärki samassa järjestyksessä.


  Tulokset: EBA

  Kuvia
 • Endurokaravaani palasi Halikosta
  22.7.2004 Rauli

  Kuusi toiveen enduro-ässää palasi Halikon kisasta tuomisinaan Hannan ja Hannun palkintojen lisäksi rikkinäisiä renkaita, kuraisia ajovarusteita ja tyytyväisiä ilmeitä. Osa joukkueesta leiriytyi huoltojoukkoineen Halikkoon jo perjantaina pitämään "enduro-hauskaa". Muutama seurasi perässä lauantaina ja yksi autollinen väkeä saapui kisapaikalle vasta sunnuntaina eli kisa-aamuna.

  Itse kilpailu ajettiin lämpimässä ja aurinkoisessa kelissä. Maastosta löytyi muutamia kuraisia paikkoja niin, että rengas oli monasti märkä ja liukas vielä kuivemmallekin kivikolle tultaessa, mutta kuten Hapelta on totuttu kuulemaan "kura on kivaa". Kivikko-osuudet pisti ajolinjojen lisäksi kaluston koetukselle. Kilpailussa taisi hajota toistakymmentä rengasta ja ainakin yksi vasta parin kuukauden ikäinen runko murtui.
  Tulokset: EBA

  Kuvia
 • Tahko mtb-maraton 3.7.2004
  7.7.2004 Rauli

  Hape, Lade, Rauli, Henna ja Ulla kävivät kiertämässä Tahkon polkuja ja nautiskelemassa ainutlaatuisesta maastopyörätapahtumasta Nilsiässä. Kukaan porukasta ei vielä uskaltanut lähteä 120 km:n matkalle, joka lienee se todellinen maraton matka. Ulla ajoi retkisarjan 25 km:n lenkin ja muut 60 km:ä. Todettakoon, että vaikka 60 km:ä saattaa polkupyörällä kuulostaa lyhyeltä matkalta, huippuajajatkin kuluttavat Tahkon maastossa kierrokseen yli kolme tuntia, joka on enemmän kuin keskivertojuoksijan maraton aika. Nyt 60 km:n reitin kiertäneenä täytyy myös todeta, että jo 120 km:n läpi ajaminen on kova suoritus. Aivan uskomattomalta tuntui kuitenkin aika, jossa tämän vuoden voittaja Eero Jäppinen 120 km:ä kiersi. Jäppisen voittoaika turhankin lämpimässä aurinkoisessa säässä oli vain 7.00.02. Raskaaksi reitin tekee erityisesti rankat nousut. Ainakin tänä vuonna, mutta ilmeisesti myös usein muina vuosina, reitillä on ollut runsaasti märkiä kohtia, joissa ei mutaa kannata pelätä. Muuten matkalle mahtui kivikkoa, hyvää kangaspolkua ja lyhyitä tieosuuksiakin. Kaikenkaikkiaan erittäin mukavaa polkua ja hienoja maisemia. Paikoin, etenkin alkumatkasta, polut täyttyivät kanssa ajajista, joita oli yli 600. Tuolloin vauhtia ei päässyt aivan vapaasti valitsemaan, mutta toisaalta kyllä alkumatkan hidastelussa säästyneet voimat sai kulutettua loppumatkalla ja ensikertalainen välttyi kesken matkan yllättävältä uupumukselta.

  Linkki: Tahko mtb-maraton


 • Hollolan Enduro 13.6.2004
  15.6.2004 Rauli

  Mc Kramppi järjesti Hollolassa MTB-endurocup:n kilpailun 13.6.2004. Sateisen lauantai päivän jälkeen kisapäivänä paistoi aurinko lämpimästi. Ratamestari avustajineen oli tehnyt erittäin monipuoliset reitit, joilla tarvittiin sekä teknistä taitoa, että kovaa ajokuntoa.

  Tuloslistoihin kilpailu toi, jonkin verran vaihtelua. Yleisten sarjojen molemmat voitot menivät Sibbo Vargarnan ajajille Björn Jordakselle ja Malena Lamminsalolle. Jordas otti ensimmäisen endurocupin voittonsa ajamalla kilpailun neljällä viimeisellä erikoiskokeella pohja-ajat.

  Toiveelaisia oli jälleen seitsemän kilpailijaa, muutaman vaihdettua ajovarusteet toimitsijan tehtäviin. Hanna säilytti cupin kokonaistilanteessa johtopaikan hyvällä suorituksella ajamalla kolmanneksi. Hannu otti M-40 sarjan voiton odotetusti, vaikkakin joutui tiukemmille kuin pitkään aikaan voittaen PPP-97:n Juha Lehtisen vain 20 sekunnilla. Pro-sarjaankin vertailtaessa Hannun ajo oli viikko ennen kilpailua sairastetun flunssan jäljiltä hieman hukassa. Hape jäi tälläkertaa viidenneksi. Pro-luokassa Pete oli 18:sta, Rauli 21:nen ja Antti tiukasti kannassa 23:tena. Juniorisarjassa Hermanni Skofelt ajoi ensimmäisen endurokilpailunsa. Hemppa sijoittui sarjansa kolmanneksi ja ajoi vähäiseen pyöräilytaustaansa ja kilpailukokemukseensa nähden todella hyvin.


  Tulokset


 • Kormano Rovaniemen enduron nopein
  31.5.2004 Rauli

  Toiveen Hannu Kormano oli Rovaniemellä 29.5 käydyn enduro-cup:n kilpailun nopein. Hannun ero reitin toiseksi nopeimpaan ja Pro-sarjan voittaneeseen Rovaniemeläisen Team Tazzan Petri Kilpamäkeen oli 43 sekuntia. Hannu voitti oman M-40 sarjansa reilulla kahden minuutin erolla kakkoseksi ajaneeseen PPP-97:n Ismo Saareen. M-40 sarja oli todella kovatasoinen, sillä M-40 sarjan kolmosta, Toiveen Harri Saarista nopeampia koko reitillä oli vain neljä ajajaa. M-40 sarjassa ajoaan paransi myös Toiveen Jari Laitinen, joka hävisi neljännen tilan niukimmalla mahdollisella, eli sekunnin erolla.

  Toiveella oli Rovaniemellä seitsemän pyöräilijän joukkue. Cup:n naisten sarjan kärkipaikalta startannut Toiveen Hanna Tommola hukkasi ajanottokortin reitille ja joutui etsimään sitä reilun kymmenen minuutin ajan toisella EK:lla. Onneksi kortti kuitenkin löytyi ja matka saattoi jatkua. Hanna joutui kiirehtimään erikoiskokeiden lisäksi siirtymäosuuksilla, vältääkseen kilpailuajan ylittämisestä annettavan aikasakon. Kiirehtiminen kannatti, sillä vauti riitti kakkostilaan Team Tazzan Kaisa Härkösen jälkeen. Härkönen ajoi naisten sarjan nopeimmat ajat jokaisella erikoiskokeella.

  Rovaniemen kisapolut olivat kivikkoisia ja teknistä ajotaitoa vaativia. Pohja oli pääosin kovaa ja vauhdikasta. Kilpailuaamun sade oli liukastanut kallioita ja toisen erikoiskokeen alussa oli vaikea saada pitoa edes jalkautuneena. Alle kymmenen asteen lämpötilassa ja tuulisessa kelissä järjestäjien tarjoama varustekuljetus oli toimiva idea ja antoi mahdollisuuden pukeutua lämpimämmin pitkälle siirtymälle.

  Tulokset

 • Heinolan enduro 8.5.2004
  10.5.2004 Rauli

  Kesäkauden ensimmäinen enduro-kilpailu ajettiin Heinolassa 8.5.2004. Toiveen ajajia oli mukana kaikkiaan kahdeksan. Reitit olivat vaihtelevia. Matkalta löytyi kivikkoa, suota, vauhdikkaita laskuja ja voimaa vaativia nousuosuuksia. Kevään ensimmäiseen enduroon kuuluu yleensä myös kuraa ja sitä löytyi teknistä taitoa vaatineelta rantapolulta tälläkin kertaa.

  Kaikki Toiveen ajajat selvisivät kilpailussa maaliin. Menestystä tuli totutusti M40 sarjassa, jossa Hannu voitti ja Hape oli kolmantena 11 sekuntia kakkostilasta. Huomioitavaa on, että Hannun aika olisi riittänyt pro-luokassakin kuudenteen sijaan. Hape koki myös ketjurikon, jonka seurauksena joutui juoksemaan kakkospätkän lopussa 250 m maaliin asti. Lade oli M40 sarjan 6. Naisten sarjassa erot olivat alusta lähtien jokseenkin selvät. Hannan vauhti riitti tälläkertaa neljänneksi. Pro-luokassa Rauli oli 22. ja Aleksi 4 sekunnin päässä sijalla 23. Aleksi oli ensi kertaa endukilpailussa mukana. Antti jäi 31:ksi kakkospätkällä tapahtuneen harhaan ajon vietyä suurimman puhdin ajosta. Kakkospätkällä harhaanajoja sattui useammalle muullekin kilpailijalle. Toiveelaisista Rauli ajoi vauhdin huumassa myös kääntöpaikan ohi. Tour luokassa Toiveelaisista oli mukana Jiri.

  Tulokset      Kuvia


 • Talviendurot 2004
  7.3.2004 Rauli Saarinen

  Kauden 2004 enduro-cup käynnistyi kahdella talvikilpailulla. Hyvinkään 22.2 ja Paloheinän 29.2 kisojen järjestäjät olivat saaneet reitit erinomaiseen kuntoon suurella vaivalla. Polkuja oli pidetty tänä varsin lumisena talvena lapiopeleillä auki jo reilun kuukauden ajan. Kelit suosivat kisoja molempina viikonloppuina. Sää oli pilvipoutainen ja lämpötilat -2 - -5 C.

  Menestystä tuli totuttuun tapaan Naisten ja M40 sarjoissa. Kaikki seitsemän Hyvinkäälle uskaltautunutta Toiveelaista piti talvisesta pyöräilykokemuksestaan ja lähtivät reippaasti mukaan myös Paloheinään. Hanski (Hannu Kormano) jatkoi voittoputkeaan molemmissa talvienduroissa. Hape (Harri Saarinen) joutui tiukemmille, mutta keräsi kakkospalkinnot molemmista kisoista. M40 sarjaan osallistui myös Lade (Jari Laitinen), joka Paloheinässä koki ketjuongelmia. Hanna (Tommola) keräsi täydet cup-pisteet Hyvinkäältä ja ajeli Paloheinässä kovassa seurassa kolmoseksi. Pro-sarjassa nähtiin talvienduroon tutustumassa Rauli (Saarinen), Pete (Petri Valkonen) ja Antti (Jaakkola). Kesän kisoihin tallimme ajajia on odotettavissa vieläkin enemmän.

  Tulokset
sivuston ylläpitäjä